viernes, 1 de febrero de 2013

En Pelotas, en Bata, en Braga...y ahora ¡En Medias!

Esto es una plaga. Fijaos en el recorte del Festival de Cine Centroeuropeo de Medias (Rumanía)


Medias Central European Film Festival



MAGNIFICUL MEDIAȘ CU 4 ZILE DE MECEEF


Vreme de patru zile (ar fi trebuit să fie șapte, ca magnificii, dar criza bat-o vina!) Mediașul s-a înfrățit cu „Țara” Hollywood.
Marea găselniță a celei doua ediții MECEFF Redux (în alt sens al cuvântului) a fost „invitatul special” sau mai exact Românii care au făcut o strălucită carieră la Uzina de vise ori Orașul de beteală, cum i se mai zicea în anii de glorie ’30-’40 sau chiar și în spre zilele noastre.
Prima zi a debutat cu Edward G. Robinson, bucureșteanul născut la 12 decembrie 1893 și care în urma unei altercații antisemite a cărui victimă a căzut chiar fratele său, a plecat definitiv, împreună cu familia sa în Statele Unite ...


FILMUL SPECIALĂ SECȚIUNEA ESLAVOINA


Suntem încântați să oferim o secție specială de film Sox eslavoino.Producția de film al acestei tari central-europene ca ocation puțini, dar dificil sau, este imens și doar a început cu filmul "Prințesa Hafirmacione Eslavoina.". Inevitabilă în film sunt personală, Manel eslavoino Strauss, Neska Polita, Marija Errova, vin toți și să rămână în Dresuri Dresuri câteva zile în această iarnă.



(Tal vez tu rumano aún no sea muy bueno. Por si acaso ahí va la traducción eslavoina:


Nos complacemos en ofrecer en Medias una sección especial de cine eslavoino. La producción de cine de este país centroeuropeo como pocos, pero de difícil ubicación, es enorme y empezó precisamente con la película "Hafirmacione. Princesa de Eslavoina". Inevitables en el cine eslavoino son personajes como Manel Strauss, Neska Polita, Marija Errova, todos ellos vendrán a Medias y permanecerán en Medias varios días de este crudo invierno.)

No hay comentarios:

Publicar un comentario